Μαβίνα Πανταζάρα

Η Ανδρομάχη-Βιργινία (Μαβίνα) Πανταζάρα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Μεταφραστική πράξη και νέες τεχνολογίες (γαλλική-ελληνική γλώσσα)».

 

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, και κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στις Γλωσσικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Paris 8 της Γαλλίας.

 

Η ερευνητική και συγγραφική της δραστηριότητα αφορά κυρίως θέματα αντιπαραβολικής μελέτης γαλλικής-ελληνικής, υπολογιστικής γλωσσολογίας, λεξικογραφίας, ορολογίας και μετάφρασης. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα επεξεργασίας της γλώσσας, καθώς και στον σχεδιασμό, σύνταξη και επιμέλεια έντυπων και ηλεκτρονικών λεξικών. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους. Έχει μεταφράσει βιβλία από τη γαλλική προς την ελληνική γλώσσα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ελληνική Εταιρεία Μεταφρασεολογίας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Φιλοσοφική Σχολή
Νέα Πτέρυγα
Γραφείο 1α
54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310-99.75.28
e-mail: eloupaki@frl.auth.gr

Search